Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Író Alkotók Klub tagjainak rövid életrajza

Tagok:

 

Balassa Péter

Csapucha Rudolf

Csiszár Antal

Dittrich Panka

Halász István

Jakab Ibolya Shanti

Kerecsényi Éva

Krajtsovits Katalin

Ötvös Németh Edit

Rozán Eszter

Tarsoly Beke Tamás

Vönöczkiné Gmeindl Margit

Zsubrits Zsolt

Dittrich Panka 1966-

Születtem Győrött. 2004 óta hobbiból írok. Gyermekkori élményeim elbeszélésével kezdtem, az akkori állami gondozott életemet örökítettem meg. Azóta írok rövidebb novellákat, tárcákat, szatírákat. Valamint a versírás is naponta az életem részét képezi. Szeretek alkotni, adni valamit magamból másoknak. Kedvtelésből e-book köteteket szerkesztek. Másik hobbim a verses-zenés videók készítése. Több irodalmi pályázaton elért sikereim mellett, számomra a Kisalföld újságban közölt versek jelentik a legnagyobb örömöt, hiszen a közvetlen környezetemben eljut minden hozzám közelálló emberhez.

Megjelent köteteim: Rácsok a gyerekszoba ablakán (2005), Csendhajó (2014), Csendem (2016), Ellen-tétek (2017).

E-book kötetek: Szívtárs (2015), Ihletések (2016), Itt vagyok (2016), melyek a MEK (Magyar Elektronikus Könyvtár) weboldalán olvashatók és ingyenesen letölthetők.

.......................................................................................

Balassa Péter 1977 - Győr

Pápán születtem 1977 februárjában. Mióta az eszemet tudom, az élet nagy dolgain gondolkodtam, történeteket találtam ki vagy játszottam el. Gyerekként a Bakony és az akkor népszerű indiános történetek voltak rám nagy hatással. A gimnáziumi években a versek hoztak kisebb sikereket, míg 2013-ban elkészült „A kút” című drámám, amit szerzői kiadásban nyomdába is küldtem. Jelenleg egy regényen (is) dolgozom.

.....................................................................................

Csapucha Rudolf 1958 - Kunsziget

1958-ban születtem Tatabányán bányász család tagjaként.
1980-ban nősültem, feleségemmel azóta is kiegyensúlyozott,
boldog házasságban élek. Két lányom van, akik már
asszonyok és négy drága csicsergő unokám. Jelenleg a Győri
Nemzeti Színháznál dolgozom mint segédmunkás. Az írással
hobbi szinten foglalkozom, 10 éves koromban Jókai Mór és nagybátyám alkotásai hatására ragadtam magam is tollat. Kamaszkoromban egy hosszabb szünet következett, az igazán termékeny időszak akkor köszöntött be az életembe, amikor a teátrumhoz kerültem. Nagyon inspirált ez a kulturális közeg, fogalmazzunk úgy, hogy a múzsa néhány évvel ezelőtt újra kopogtatott az ajtón.

.......................................................................................

Csiszár Antal 1952 - Győr

Történelem- orosz szakos középiskolai tanár vagyok. 32 éven keresztül általános iskolai és középiskolai tanárként dolgoztam. Az utóbbi két évben nagyon sok előadásról írtam cikket a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér honlapjára, riportokat készítettem, egyéb rendezvényeket népszerűsítettem.

Saját alkotással most próbálkozom először, a prózák írásába kezdve, itt publikálok először.

.............................................................................................................

Halász István 1970 - Tápszentmiklós

1970. június 12-én születtem az Ikrek jegyének harmadik

dekádjában. Gyermekkoromtól szenvedélyem az olvasás és a gondolatok írásos megjelenítése.

Huszonévesen vetettem papírra első versemet, majd közel

negyedszázados csend következett. 2013-ban egyfajta

belső katarzis adott ismét tollat a kezembe. Eleinte prózákat írtam, majd fokozatosan nyergeltem át a versekre. A kezdetben hobbinak számító írás mostanra elválaszthatatlan része lett az életemnek.

...............................................................................................

Jakab Ibolya Shanti 1955 - Győr

Jakab Ibolya Shanti vagyok, 2 gyermek édesanyja és 4 unoka boldog nagymamája. Vámszakértőként és banki tanácsadóként dolgoztam, 2014. óta nyugdíjas vagyok. 2016. decemberében írtam, 40 év után az első verset Bendegúz unokám születésnapjára, ami annyira

jól sikerült, hogy a családom biztatására publikáltam. Azóta is jelennek meg verseim a poet . hu oldalon, ahol amatőr és közismertebb költők írásai olvashatók. Mindig szerettem a verseket. Asztrológus és lélekgyógyászként, többnyire olyan témákról írok, ami az emberek lelkét foglalkoztatja, megbetegíti, illetve az eddigi tapasztalataimat fogalmazom meg. Mellette a győri Liszt Ferenc Kórus tagja vagyok. Minden alkalommal feltölti a lelkem, amikor énekelhetek.

Nagyon szeretek utazni. Mindenre nyitott vagyok, ami boldoggá teszi a lelkem.

..............................................................................................

Kerecsényi Éva 1964 - Győr

Körmenden születtem. Szombathelyi és pécsi tanulmányaim után a sors szerencsésebb kezének köszönhetően Győrbe vezetett az utam. Olasz magántanárként és asztrológusként tevékenykedem, szellemi éhségemet többek között az irodalommal, a költészettel igyekszem csillapítani. Jó kedvemben, rossz kedvemben, vidámabb és szomorúbb pillanataimban születnek rímpróbálkozásaim. Verseim megjelennek a Poet.hu, Verseskönyv, Holnap Magazin, Litera-Túra internetes irodalmi közösségek oldalán. Három magánkiadású könyvvel büszkélkedem. 2015-ben jelent meg Lélekkeringő címmel első könyvem, 2016-ban a Felhőtánc, 2017-ben pedig a Lélekfutam c. verses kötetem. 

..............................................................................................

Krajtsovits Katalin 1944 - Győr

A háborús időszak kellős közepén születtem. Szüleim nem igazán gondoltak családtervezésre már azokban a zivataros időkben, így épp eléggé meglepte őket jelentkezésem. Életem nem volt zökkenőmentes, és ez késztetett az írásra, eléggé szabad stílusban. Ha nem írhattam volna ki a gondolataimat, talán bele is betegedtem volna. Úgy vélem, Isten azért engedett élni és megélni annyi mindent, jót-rosszat egyaránt, hogy a leszűrt tanulságokkal másoknak is segíthessek. S ha csak egy ember is felismeri a saját érzéseit, megoldatlan gondjait, vagy épp a megoldást találja meg írásaimban, megérte!

.........................................................................................

Ötvös Németh Edit (1966) – Győr / Díszletfestő /

Születtem Győrben. Versírással 2015 óta foglalkozom. Számos irodalmi oldalon szerepelek, több antológiába beválogatást nyertem. Büszkeséggel tölt el, hogy alapító tagja lehettem az Író Alkotók klubjának.

........................................................................................

Vönöczkiné Gmeindl Margit (1952) – Győr

Győrben születtem, de gyermekéveimet Gönyűn töltöttem. Mindig szerettem a verseket, az irodalmat. Versírással mégis csak egy szomorú esemény késztetett. Ki kellett írni magamból a fájdalmaimat, vágyaimat és mindent, amit éreztem. Ismerőseim unszolására pár versem beküldtem a Kisalföld című lapba. Meglepetésemre ezeket közölték. Ez további írásra ösztönzött.

Azóta különböző antológiákban jelentek meg verseim, újabban novelláim.
2013-ban és 2016-ban magánkiadásban megjelent az „Életmorzsák” és a „Gyémántkönnyek” című verses könyvem. Két CD-m is van a You Tube-n. Itt zenei aláfestéssel Mészáros Mihály színművész mondja el verseimet. Mindig öröm számomra, ha versemmel megérintem az olvasó szívét.

.....................................................................................

Zsubrits Zsolt (1967) - Győr

Győrben élek és dolgozom. Szakképzési tanácsadó vagyok a Győr-Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. 3 nagykorú gyermekem van. Mindig is érdekeltek az emberek, emberi sorsok, az emberben működő erők, lelki történések, rezdülések. Közel 4 éve kezdtem el rendszeresebben írni, a gondolataimat és érzéseimet papírra vetni. Elsősorban versek, novellák kérezkednek ki belőlem. Eddig két kötetem jelent meg. FinomSZER (2014 - Prózák, versek), Álomszárnyon (2017 - Versek)

...................................................................................

Tarsoly Beke Tamás (1963) - Győr

55 éves nyugdíjas vagyok. Soproninak és győrinek is vallom magam egyaránt. Gimnazista korom óta írok verseket. 2005-ben jelent meg az első verseskötetem. Az a megtiszteltetés ért, hogy 2015-ben Perihelion címmel a veszprémi Elekes Pictures rövidfilmet készített a verseim nyomán. Több antológiában, újságban, hangos CD-n jelentek meg már írásaim.

2018 tavaszán jön ki a nyomdából az első mesekönyvem és karácsonyra a 2. verseskötetem.

Jelmondatom: A tollam a pszichológusom!

....................................................................................

Rozán Eszter (1969) - Szombathely

Újságíró, médiumalapító. Ötkötetes író, 10 éve a vaskarika.hu újságírója főként kulturális és PR-cikkek köthetők nevéhez rendszeresen publikál a Napút kulturális folyóiratban írásai rendszeresen jelennek meg antológiákban a Hang-Szín-Pad Stúdió Kulturális Egyesület alapítója rádiós főszerkesztő (Szóköz Rádió) és műsorvezető (Berzsenyi és Credo Rádió)

 

 

 

 

 

 

Szállítási díjak
Vásárlóink véleménye rólunk:

 - "A megrendelt könyv tegnap megérkezett. Köszönöm a pontos, gyors kiszolgálást." Sz. Zsolt

- "Minden rendben volt, a könyv szép, nagyon jó minőségű és még egy kis meglepetés is mellékelve volt.
Romantikus könyvet legközelebb itt keresnék először." T. Anna

- "Minden a legnagyobb rendben zajlott,ajánlom másoknak is!" K. Enikő

- "Tökéletes, gyors, minden rendben volt. Megbízható eladó! Ajánlom." A. Anikó

- "Hibátlan termék, gyors, kedves, kommunikatív eladó." Z. Alma

- "Romantikus könyvet csak tőle! Köszönjük szépen az ajándékot! :)" Z. Petra

- "Nagyszerű eladó, csak ajánlani tudom! Kedves, készséges, segítőkész!" T. Katica

 - "Minden rendben volt. Kedves és jól kommunikáló eladó. Jó ár-érték arány. Köszönöm a szép könyvet!" H. Zsó

Facebook rajongók
Romantikus irodalmi ajánló

A Romantika antikvárium Romantikus irodalmi ajánlójában olvashattok könyv- és filmajánlót, verseket, idézeteket,  romantikus mindenfélét...

Az egyes kategóriákban az éppen utoljára felrakott írás képét látjátok. Részletesen a Tovább olvasom gombbal láthatjátok a felkerült tartalmat.

Az egyes kategóriák alján van lehetőség hozzászólás, ajánlás írására. Szívesen veszem, ha ajánlasz másoknak is olyan könyvet, filmet, bármit, amit szeretsz, és kár lenne kihagyni...

Jó szórakozást!

Könyvajánló

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium Könyvajánlóját olvashatod. A legtöbb könyvet én is olvastam, és szívesen ajánlom egy kellemes esti időtöltésként.

 

Filmajánló

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium Filmajánlóját olvashatod. A legtöbb filmet én is láttam, és szívesen ajánlom egy kellemes esti időtöltésként.

 

Romantikus versek

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium által kedvelt romantikus verseket olvashatod.

 

Romantikus mindenféle...

A Romantika antikvárium Romantikus mindenféle kategóriájában olvashatóak könyv- és filmkritikák, írások a romantikáról, egy-egy részlet romantikus novellákból, regényekből...

 

Íróink közül néhányan...

A Romantika antikvárium Íróink közül néhányan kategóriában pár általam kedvelt írót emeltem ki. A képre kattintva betöltődnek az író könyvei, amelyek jelenleg az antikváriumban kaphatók.

 

Szerelmes idézetek

A Romantika antikvárium Szerelmes idézetek kategóriájában mindenféle romantikus idézet olvasható. Forrás: citatum.hu

Az oldal frissítésével újabb idézetek olvashatók ;)

Partnereink