Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Filmajánló

Szerelmünk lapjai

 
"Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég..."

A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.

A könyv megvásárolható ITT

Szerelempróba

A film egy zátonyra futott házasság történetét tárja elénk. Caleb és Catherine több mint hét éve házasodtak össze, azonban a mindennapok komoly éket vertek kapcsolatukba. A tűzoltóként életét másokért kockáztató Caleb-et házasságában gúzsba kötik a saját hiúságából fakadó elvárások, valamint az interneten kiélt kísértések. Mindeközben Cathrine saját karrierjét építi. Az egykor boldog párt reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták. Egy heves veszekedés nyomán mindketten a házasság felbontása mellett sorakoztatják az érveket. Miközben elindítják a válási procedúrát, Caleb apja arra kéri fiát, tegyen még egy utolsó próbát a számára szent intézmény megmentésére. Átadja fia számára a "Merj szeretni"-program kézikönyvét, melyet ő maga írt. Ennek nyomán negyven nap áll Caleb rendelkezésére, hogy lépésről lépésre kísérletet tegyen a párkapcsolat rendezésére. Ezt nehezíti, hogy felesége egy fiatal orvossal keveredik egy kibontakozó románcba.

A film Caleb útkeresését tárja elénk, bemutatva, hogyan talál rá mindeközben Istenre és a hitre, mely alapjaiban változtatja meg életét. Mindössze megtalált hitének, kitartásának és a szeretet újraértelmezésének köszönhető, hogy megkeseredett felesége, aki eleinte teljes elutasításban részesíti, fokozatosan felismeri, hogy az igaz szeretet nem a testi kísértésben keresendő.

................................................................

Esze-veszett szerelem

Molly, a kissé ügyetlen és esetlen New Orleans-i lány arról álmodik, hogy megnyithatja saját virágüzletét. Nagynénje örökségére viszont várnia kell, ezért a helyi kávézóba dolgozik, ahová egy nap belép Gas. Gas híres csillagász volt, ám egy végzetes balesetben elveszítette rövidtávú memóriáját, ezért mindent elfelejt mire reggel lesz. A sok megpróbáltatás után a lány úgy dönt kitörli magát a férfi életéből és a saját útját fogja követni. Ám amikor felnéz az égre egy hullócsillagot lát és rájön, nem teljes az élete nélküle.

...........................................

Tulipánláz

A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságuk megváltásához.

........................................

Hölgyválasz

Főszerepben: Richard Gere, Jennifer Lopez és Susan Sarandon

John Clark (Richard Gere) egy ügyvéd, bájos felesége van és szerető családja. Ő azonban úgy érzi, hogy valami hiányzik az életéből, ahogy nap mint nap a városban jár. Minden este ingázik az otthona és Chicago között. Egy nap meglát egy szép nőt, aki a táncstúdió ablakán bámul ki. Ennek hatására beiratkozik a Miss Mitzi tánciskolájába. Eleinte úgy tűnik, hogy hiba volt…

.....................................................................................

Költői szerelem

Roland Michell (Aaron Eckhart), amerikai irodalmár úgy érzi, nem tud kitörni híres professzora árnyékából, míg egy napon rá nem mosolyog a szerencse. Két régi szerelmeslevelet talál egy könyvben. Kiderül, hogy kedvenc Viktória-korabeli költőjének ismeretlen leveleiről van szó. A címzett hölgy ráadásul nem is a költő felesége volt. A pikáns irodalmi és szerelmi rejtély megoldásához segítséget kér a kor szakértőjétől, a csinos Maud Baileytől

................................................................................................

Danielle Steel: A sors kereke

és ugyanez könyvben is megvásárolható az antikváriumban, többféle kiadásban is ;)

ITT   Kosárba

     

 

 

blog comments powered by Disqus