Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Könyvajánló

Melissa Moretti: Kegyetlen szerelem

Három nemzedék, három asszony története fonódik össze a regényben. A múltban egy nagy bűnt követett el a másik ellen. Tragédiák lettek egy "könyörtelen" viszonyból, de a legfiatalabb nő, Landa előbb azért harcol, hogy megtudja, mi is volt az a rossz huszonvalahány évvel korábban, ami elfordította egymástól anyját és nagyanyját. Utána pedig mindent megtesz, hogy megmentse egyikük életét, és lebontsa két ember végzetesnek tetsző gyilkos indulatait. Közben őt is megkörnyékezi a szerelem. Vigyáznia kell, nehogy ez is olyan gyilkos szerelem legyen ami a másik két nemzedék életét megkeserítette.

Ha szeretné, itt meg is rendelhető:

..................................................

Paulo Coelho: Tizenegy perc

Coelho az igaz szerelem megtalálásának témáját feszegeti ebben a művében. A regény főszereplője Maria, aki Brazíliából Európába érkezik egy szebb és jobb élet reményében. Svájcban azonban kiderül, hogy itt csak a testéből tud megélni. Szokványosnak egyáltalán nem nevezhető "munkája" során viszont nem adja fel emberi méltóságát, igazi NŐ marad mindvégig.
Nem egy, nem kettő férfi fordul meg a társaságában, valamint az ágyában, de ő ezekből az ilyen-olyan kapcsolatokból rengeteget tanul, óriási életbölcsességre tesz szert. Végig az igazi szerelmet keresi, csodálatos meglátásai vannak ezzel kapcsolatban. "Az ember legfőbb célja megérteni az igaz szerelmet. A szerelem nem a másik emberben van, hanem bennünk. Mi ébresztjük föl magunkban. De ahhoz, hogy fölébreszthessük, szükségünk van a másikra. Az életnek csak akkor van értelme, ha van kivel megosztani az érzéseinket."
Megismerkedik Ralffal, a festővel, és elemi erővel törnek fel benn az érzelmek, a szenvedély.
„ A szenvedély miatt az ember nem tud enni, aludni, dolgozni, megnyugodni. És sokan megijednek tőle, mert amikor megjelenik, összetör minden régit, ami az útjába kerül.”
Melyik a jobb, melyik a pusztítóbb?- teszi fel a kérdést. Az eszünkkel elnyomni a szenvedélyt, „fenntartani inkább egy olyan házat, ami belülről már rothad”, vagy vakon engedelmeskedni neki.
Maria és Ralf története gyönyörű példája a szerelmi egymásra találásnak.
Csodálatosan fogalmazza meg a következő sorokban.
„A legmélyebb és legigazibb vágy annak a vágya, hogy közel kerüljünk valakihez. És ettől kezdve elindul a láncreakció. A férfi és a nő elkezd játszani. De ami előtte volt- a kölcsönös vonzalom, ami egymás felé lökte őket- az megmagyarázhatatlan….Az ilyen emberek nem sietnek, nem hajtják az eseményeket meggondolatlan cselekedeteikkel. Tudják, hogy a szükségszerű úgyis bekövetkezik, hogy az igazi mindig megtalálja a módját, hogy megmutatkozzon. És amikor elérkezik a pillanat, nem haboznak, nem hagyják ki a lehetőséget, nem vesztegetnek el egyetlen mágikus pillanatot sem, mert tisztában vannak minden egyes pillanat fontosságával.”
Mély alázat az élet, a sors, a felsőbb akarat elfogadása felé.
Maria Ralffal való kapcsolata során megtapasztalja az igazi szerelmet, a szó legnemesebb értelmében. Rengeteg szexuális élményben volt része, de Ralf révén rájön, hogy a testiség szerelem nélkül csak üres testgyakorlás. „a szexuális energia megelőzi magát a szexet. A legnagyobb gyönyör nem is a szeretkezés, hanem a vágy, amit közben éreznek. Ha már nagyon nagy lánggal ég a szenvedély, akkor jöhet a szex, hogy befejezze a táncot, de soha nem az övé az első lépés.”
Coelho remekül megfogalmazza a szex lényegét. Maria a következőképpen meséli el nekünk.
„ A szexet nem lehet bármikor gyakorolni. Mindannyiunkban van egy rejtett óra, és ahhoz, hogy két ember szeretkezhessen, a mutatóiknak egy irányba kell mutatniuk. …Ha két ember együtt van és jól érzi magát, egymáshoz kell igazítaniuk az óráikat…hogy végül megértsék, hogy a szeretkezés több, mint egy találkozás: a szeretkezés a nemi szervek ölelkezése.”
A regény vége felé Maria készül hazautazni, és ez azzal jár, hogy szerelmétől óhatatlanul el kell búcsúznia, itt kell hagynia. A madár és az asszony történetének elmesélésével a szerző fantasztikusan tárja elénk, hogy mi is az a feltétlen szerelem, szeretet.
Aki igazán szeret valakit, úgy fogadja el a másikat, amilyen az valójában. Nem akarja megnyesegetni a másik szárnyait, hagyja, hogy az élhesse szabadon az életét. Senkit sem lehet még képletesen sem kalitkába zárni, meg kell adni a másiknak a szabad cselekvés lehetőségét. Ha egy szerelem igaz és tiszta, kölcsönös megbecsülésen, őszinteségen alapul, nincs helye a féltékenységnek. Ha igazán szeret az ember valakit, azt is alázattal elfogadja, ha a másik esetleg menni akar, semmiféle kötelékkel, „kalitkával” nem próbálja maradásra bírni.
Az teszi az embert boldoggá, ha látja a másikat szárnyalni, szabadon, boldogan élni. Vagy velem, vagy nélkülem…

Kerecsényi Éva

Ha tetszett a bemutató, ITT meg is rendelheti a könyvet

...........................................................................................

   

 

 

 

 

Jennifer Kaufman: Freud szeretője

A századfordulós Bécs pezsgő, dekadens világában járunk. Minna Bernays, az éles eszű, tanult társalkodónő hirtelen munka nélkül, az utcán találja magát. Bécs az avantgárd művészek és a forradalmi gondolatok otthona, ahol azonban egy ifjú hölgy számára még mindig a házasság jelenti az egyetlen biztonságot. Minna azonban ennél jóval többre vágyik, és kétségbeesésében nővéréhez, Marthához fordul segítségért. Ám Marthának is megvan a maga gondja: hat gyermeket nevel, túlhajszolt, közönyös férje pedig nem más, mint a zseniális, ám zsarnoki természetű Sigmund Freud.

A századfordulós Bécs pezsgő, dekadens világában járunk. Minna Bernays, az éles eszű, tanult társalkodónő hirtelen munka nélkül, az utcán találja magát. Bécs az avantgárd művészek és a forradalmi gondolatok otthona, ahol azonban egy ifjú hölgy számára még mindig a házasság jelenti az egyetlen biztonságot. Minna azonban ennél jóval többre vágyik, és kétségbeesésében nővéréhez, Marthához fordul segítségért. Ám Marthának is megvan a maga gondja: hat gyermeket nevel, túlhajszolt, közönyös férje pedig nem más, mint a zseniális, ám zsarnoki természetű Sigmund Freud. Freud ebben az időszakban sokat küszködik, kollégái kerülik, szexuális késztetésekkel, ösztönökkel és perverziókkal foglalkozó elméletei pedig támadások kereszttüzében állnak. Martha megdöbbentőnek és visszataszítónak találja férje "pornográf" munkáját, Minnát azonban lenyűgözik Freud korszakalkotó felfedezései. Minna mindenben Martha ellentéte: intellektuális kíváncsiság hajtja, vonzó és szenvedélyes. Freud szellemi társa lesz, ám a felszín alatt valami ennél sokkal mélyebb is lappang. Valami, amitől egyikük sem menekülhet. A szerzőpáros a szerelem, a hűség és az árulás e lenyűgöző történetében egy kivételes nő portréját rajzolja meg. Egy nőét, aki gyötrődött a testvére iránt érzett szeretet és a pszichoanalízis megteremtője iránt érzett elsöprő szerelem között. "Egészen magával ragadott a korrajz, a történelmi háttér, a figurák, a könyv cselekménye... Lenyűgöző és elbűvölő történet. Olvasás közben teljesen belefeledkeztem ebbe a világba, ami egyszerre ijesztő és örömteli érzés. A Freud szeretője csodálatos, keserédes regény. Imádtam." (Garth Stein) "A Freud szeretője érdekes, tanulságos, lenyűgöző történet Sigmund Freud és önfejű, intelligens sógornője, Minna Bernays viszonyáról. A szerzők olyan tehetséggel idézik meg a századfordulós Bécset és a Freud család otthonát, hogy az olvasó szinte érzi a kandalló melegét, a szivarfüst szagát." (Jennifer Chiaverini) "Aki meg akarja érteni az emberi szív különösségét, egy életet eltölthet a pszichoanalitikus díványán, de egyszerűbb, ha elolvassa ezt a ragyogó regényt. A szerzők látványosan jelenítik meg a századfordulós Bécs dekadenciáját és a szexuális szokások változásait, s végletesen őszinte, árnyalt képet rajzolnak Minnáról. Remek könyv, amely megmutatja a házasság és a szerelem buktatóit." (Sheri Holman)

Ha tetszett a bemutató, itt meg is rendelheti a könyvet: Kosárba

..............................................

E-könyv ajánló - INGYENESen letölthető

Sütő Enikő: A vágy vonzásában

Olivia ízig vérig modern nő. Túllépve a csalódásokon, és a fájdalmon felépíti az életét. Sikeres üzletasszony lesz. Sorra jelennek meg regényei, amiket világszerte milliók olvasnak. Közben kiegyensúlyozott családban neveli a gyermekét. Egy nap újra találkozik élete nagy szerelmével, és tornádóként söpör végig rajta a vágy. Vajon képes lesz e legyűrni az érzéseit, és elengedni megóvva ezzel a legfontosabbat, a családi békét?

....................................................................

 

 

blog comments powered by Disqus