Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Jay Mclnerney: A jó élet

Ár:
1.400 Ft
Cikkszám: 36168
Elérhetőség: Raktáron
Az ​a délelőtt 2001. szeptember 11-én sok embernek megváltoztatta az életét. A Világkereskedelmi Központ közelébenlakó McInerneyét is, aki – miutánsokáig egy ingyenkonyhán dolgozott önkéntesként – nekiállt feldolgozni az új, nagy témát: hogyan reagálnak a terrortámadásra, az átható félelem légkörére, barátaik elvesztésére korábbi sikerkönyvének, a Lángos csillag fakul-nak a hősei.
Előtte egy nappal még buli van: a szokásos buli – vagy nevezzük inkább partinak, elvégre komoly, meglett emberekről beszélünk, a New York-i értelmiségi elit tagjairól, akiknek – bár mintha valami nagyon hiányozna az életükből – alig akad komolyabb gondjuk annál, hogy mi legyen a menü, és kit ki mellé ültessenek…
Másnap pedig – csípős füst tölti be alsó-Manhattant, a világ fenekestül felfordult, s Corrine, a regény hősnője a Ground Zero közelében talál egy ingyenbüfét, ahol önkéntesként dolgozni kezd… Jönnek-mennek az emberek: rendőrök, tűzoltók, kíváncsiskodók – s ki-ki elmondja a maga történetét.
Corrine eleinte abban reménykedik, hogy ez a „közös” megrázkódtatás valahogy rendbe teszi a kapcsolatát férjével, Russell-lal: a profi könyvkiadó unalmas felszíne alatt talán még pislákol az a régi, izgalmas srác, akinek Dylan Thomas és Fitzgerald volt a kedvence, s aki maga is költő akart lenni.
De Corrine-t egyszer csak megérinti az új szerelem…
McInerney új könyve a szerelemről és a halálról szól. Szerelemről, felfokozott érzelmekről és érzékiségről a tragédia árnyékában – arról, hogy talán mégiscsak létezik „jó élet”, talán mégiscsak meg lehet találni a romantikus szerelmet és az életnek esetleg egy icipici igazi értelmét is…

Leírás és Paraméterek

Raktári szám 36168
ISBN 9789630782746
Kiadás éve 2007
Kiadó Európa Könyvkiadó
Fordító Siklós Márta
Méret 125*185 mm, 470 oldal
Állapot papírkötés, jó

Könyvajánló