Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Filmajánló

Filmajánló

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium Filmajánlóját olvashatod. A legtöbb filmet én is láttam, és szívesen ajánlom egy kellemes esti időtöltésként.

 

Adaline csodálatos élete

A huszonkilenc éves Adaline csodával határos módon túléli a balesetet. Miután felgyógyul, megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. Majdnem nyolc évtizeden keresztül őrzi a titkát, félve a lelepleződéstől. Ám véletlenül találkozik Ellis Jonesszal, a karizmatikus emberbaráttal, akinek szenvedélye az élet és a romantika. Amikor a szüleivel töltött hétvége azzal fenyeget, hogy kiderül a titka, Adaline úgy dönt, hogy örökre megváltoztatja az életét.

.............................

Noel

Rose magányosan él, s egyetlen életcélja, hogy a kórházban fekvő, agyvérzéses édesanyját boldoggá tegye, ám az anyuka nem hajlandó tudomást venni az őt körülvevő világról. Mike tökéletes ellentéte a két nőnek - nősülni készül, s rendőrként minden apró részletre igyekszik odafigyelni. Igaz, leginkább élete szerelmét próbálja maximálisan szemmel tartani, ám a lányt egyre inkább elbizonytalanítják kedvese fékezhetetlen féltékenységi rohamai. A legutóbbi randijuk is veszekedésbe torkollt… Csoda, hogy a felkavart lelkiállapotú fiatalember felé őszintén közeledő, azonos nemű felszolgáló is kis híján megkapja a magáét?! E személyes drámákhoz sorolható a hitét vesztett pap is, illetve Jules, aki e díszes társaságból talán egyedüliként tudja, hogy lehet újra boldog a karácsonya. Olyan, amilyen kamaszkorában volt, mikor a szentestét a kórházban töltötte, és az ápolók meg a betegek együtt ünnepeltek, s azóta sem érezte magát olyan jól! Az egyetlen bibi, hogy Jules nem beteg, de már kitalálta a módját, hogy vetethetné fel magát a kórházba: fizet valakinek, hogy az eltörje a karját… Hülye ötlet? Lehet, de néha egészen furcsa dolgok, helyzetek és emberek kellenek ahhoz, hogy megtaláljuk a kilátástalanságból kivezető nyílegyenes utat, önmagunk boldogságát.

...................................

Vissza hozzád

Amanda Collier és Dawson Cole tizenévesen szeretnek egymásba mélyen és visszavonhatatlanul. A kettejük közötti kötelék széttéphetetlennek tûnik annak ellenére, hogy a családi hátterük végzetesen különbözik egymástól, és a szüleik sem nézik jó szemmel a kapcsolatukat.

A fõiskola elõtti utolsó nyáron azonban elõre nem látott, tragikus események szakítják el õket egymástól, és terelik teljesen más irányba az életüket. Huszonöt évvel késõbb Amanda és Dawson visszatér szülõvárosukba annak az embernek a temetésére, aki fiatal korukban egyedüliként támogatta a szerelmüket, és menedéket nyújtott nekik.
Egyikük sem azt az életet élte, amelyet elképzelt magának, és egyikük sem tudta elfelejteni azt a szenvedélyes elsõ szerelmet, amely örökre megváltoztatta a sorsukat.
Miközben Amanda és Dawson teljesítik öreg barátjuk végakaratát, minden, amit eddig biztosnak hittek, kétségessé válik, arra kényszerítve õket, hogy szembenézzenek fájdalmas emlékeikkel, újragondolják a döntéseiket, és az együtt töltött varázslatos hétvége után feltegyék a kérdést: újraírhatja-e a szerelem a múltat?
Nicholas Sparks filmje az életre szóló szerelem szépségérõl és fájdalmáról szól.

..................................................................

Ízek, imák, szerelmek

Lélekemelő film a szerelemről és önmagunk elfogadásáról

Honnan tudhatom ki az igazi? Az, aki mellett önmagam lehetek? Egyáltalán ki vagyok én és mit akarok? Az Ízek, imák, szerelmek bizony egy mélyre szántó spirituális film önmagunk megismeréséről, az utunk kereséséről és életünk szerelmének megtalálásáról.

..................................................

A nő mosolya

Aurélie, a fiatal párizsi étteremtulajdonos egyik napról a másikra egyedül marad, amikor elhagyja a barátja. A nő bánatosan kóborol Párizs utcáin, amikor egy kis könyvesboltban rábukkan egy regényre - az első mondatok nem csak az ő étterméről, hanem róla is szólnak. Vajon sikerül megtalálni a regény szerzőjét?

....................................................

Szerelmünk lapjai

 
"Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég..."

A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.

..................................

Szerelempróba

A film egy zátonyra futott házasság történetét tárja elénk. Caleb és Catherine több mint hét éve házasodtak össze, azonban a mindennapok komoly éket vertek kapcsolatukba. A tűzoltóként életét másokért kockáztató Caleb-et házasságában gúzsba kötik a saját hiúságából fakadó elvárások, valamint az interneten kiélt kísértések. Mindeközben Cathrine saját karrierjét építi. Az egykor boldog párt reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták. Egy heves veszekedés nyomán mindketten a házasság felbontása mellett sorakoztatják az érveket. Miközben elindítják a válási procedúrát, Caleb apja arra kéri fiát, tegyen még egy utolsó próbát a számára szent intézmény megmentésére. Átadja fia számára a "Merj szeretni"-program kézikönyvét, melyet ő maga írt. Ennek nyomán negyven nap áll Caleb rendelkezésére, hogy lépésről lépésre kísérletet tegyen a párkapcsolat rendezésére. Ezt nehezíti, hogy felesége egy fiatal orvossal keveredik egy kibontakozó románcba.

A film Caleb útkeresését tárja elénk, bemutatva, hogyan talál rá mindeközben Istenre és a hitre, mely alapjaiban változtatja meg életét. Mindössze megtalált hitének, kitartásának és a szeretet újraértelmezésének köszönhető, hogy megkeseredett felesége, aki eleinte teljes elutasításban részesíti, fokozatosan felismeri, hogy az igaz szeretet nem a testi kísértésben keresendő.

................................................................

Esze-veszett szerelem

Molly, a kissé ügyetlen és esetlen New Orleans-i lány arról álmodik, hogy megnyithatja saját virágüzletét. Nagynénje örökségére viszont várnia kell, ezért a helyi kávézóba dolgozik, ahová egy nap belép Gas. Gas híres csillagász volt, ám egy végzetes balesetben elveszítette rövidtávú memóriáját, ezért mindent elfelejt mire reggel lesz. A sok megpróbáltatás után a lány úgy dönt kitörli magát a férfi életéből és a saját útját fogja követni. Ám amikor felnéz az égre egy hullócsillagot lát és rájön, nem teljes az élete nélküle.

...........................................

Tulipánláz

A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságuk megváltásához.

........................................

Hölgyválasz

Főszerepben: Richard Gere, Jennifer Lopez és Susan Sarandon

John Clark (Richard Gere) egy ügyvéd, bájos felesége van és szerető családja. Ő azonban úgy érzi, hogy valami hiányzik az életéből, ahogy nap mint nap a városban jár. Minden este ingázik az otthona és Chicago között. Egy nap meglát egy szép nőt, aki a táncstúdió ablakán bámul ki. Ennek hatására beiratkozik a Miss Mitzi tánciskolájába. Eleinte úgy tűnik, hogy hiba volt…

.....................................................................................

Költői szerelem

Roland Michell (Aaron Eckhart), amerikai irodalmár úgy érzi, nem tud kitörni híres professzora árnyékából, míg egy napon rá nem mosolyog a szerencse. Két régi szerelmeslevelet talál egy könyvben. Kiderül, hogy kedvenc Viktória-korabeli költőjének ismeretlen leveleiről van szó. A címzett hölgy ráadásul nem is a költő felesége volt. A pikáns irodalmi és szerelmi rejtély megoldásához segítséget kér a kor szakértőjétől, a csinos Maud Baileytől

................................................................................................

Danielle Steel: A sors kereke

és ugyanez könyvben is megvásárolható az antikváriumban, többféle kiadásban is ;)

ITT   Kosárba

     

 

 

További romantikus könyvek a Könyvbarlang antikváriumban.

Ha megrendeléskor a Megjegyzés rovatban jelzi, egy szállítási költséggel küldöm. smiley

5.000 ft feletti vásárlásnál szalagkönyvjelzőt küldök ajándékba ;)

Szállítási díjak
Vásárlóink véleménye rólunk:

 - "A megrendelt könyv tegnap megérkezett. Köszönöm a pontos, gyors kiszolgálást." Sz. Zsolt

- "Minden rendben volt, a könyv szép, nagyon jó minőségű és még egy kis meglepetés is mellékelve volt.
Romantikus könyvet legközelebb itt keresnék először." T. Anna

- "Minden a legnagyobb rendben zajlott,ajánlom másoknak is!" K. Enikő

- "Tökéletes, gyors, minden rendben volt. Megbízható eladó! Ajánlom." A. Anikó

- "Hibátlan termék, gyors, kedves, kommunikatív eladó." Z. Alma

- "Romantikus könyvet csak tőle! Köszönjük szépen az ajándékot! :)" Z. Petra

- "Nagyszerű eladó, csak ajánlani tudom! Kedves, készséges, segítőkész!" T. Katica

 - "Minden rendben volt. Kedves és jól kommunikáló eladó. Jó ár-érték arány. Köszönöm a szép könyvet!" H. Zsó

Facebook rajongók
Romantikus irodalmi ajánló

A Romantika antikvárium Romantikus irodalmi ajánlójában olvashattok könyv- és filmajánlót, verseket, idézeteket,  romantikus mindenfélét...

Az egyes kategóriákban az éppen utoljára felrakott írás képét látjátok. Részletesen a Tovább olvasom gombbal láthatjátok a felkerült tartalmat.

Az egyes kategóriák alján van lehetőség hozzászólás, ajánlás írására. Szívesen veszem, ha ajánlasz másoknak is olyan könyvet, filmet, bármit, amit szeretsz, és kár lenne kihagyni...

Jó szórakozást!

Könyvajánló

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium Könyvajánlóját olvashatod. A legtöbb könyvet én is olvastam, és szívesen ajánlom egy kellemes esti időtöltésként.

 

Filmajánló

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium Filmajánlóját olvashatod. A legtöbb filmet én is láttam, és szívesen ajánlom egy kellemes esti időtöltésként.

 

Romantikus versek

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium által kedvelt romantikus verseket olvashatod.

 

Romantikus mindenféle...

A Romantika antikvárium Romantikus mindenféle kategóriájában olvashatóak könyv- és filmkritikák, írások a romantikáról, egy-egy részlet romantikus novellákból, regényekből...

 

Íróink közül néhányan...

A Romantika antikvárium Íróink közül néhányan kategóriában pár általam kedvelt írót emeltem ki. A képre kattintva betöltődnek az író könyvei, amelyek jelenleg az antikváriumban kaphatók.

 

Szerelmes idézetek

A Romantika antikvárium Szerelmes idézetek kategóriájában mindenféle romantikus idézet olvasható. Forrás: citatum.hu

Az oldal frissítésével újabb idézetek olvashatók ;)

Partnereink