Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Egyéb romantikus témájú könyvek

Nézet:
Rendezés:
A ​nő tökéletes esküvőt akar. A férfinak elég, ha valahogy túléli. De hogyan lesznek mégis mindketten boldogok? Hogyan kerüljék el a legtipikusabb hibákat? Hogy a vőlegény idő előtt berúgjon… Hogy a násznép éjfél előtt lelépjen… Hogy a család mindenbe beleszóljon… Hogy a párt rábeszéljék felesleges, drága programokra… Hogy még azelőtt elváljanak, mielőtt összeházasodtak volna… És hogy életük legszebb és legdrágább napja siralmasan unalmas legyen… A világ első pimaszul szókimondó kötete, a „Bazi nagy esküvőskönyv” ott kezdődik, ahol az összes többi véget ér. Humoros, pikáns és kíméletlenül őszinte stílusban magyarázza el az esküvőbiznisz titkos játszmáit, mindenre kitér, amiről nem illik beszélni, és ami kínossá válhat. A könyvnek garantáltan egyetlen szereplője sem fog örülni. Sem az esküvőszervező, sem az étterem, sem a szálloda, sem a zenekar, sem a fotós, sem a videós. De még a teremfőnök és a ruhakölcsönző sem. Egyvalaki fog örülni – és az ön, kedves olvasó! Aki házasodni szeretne, és még nem rontott el mindent. Vagy akit ez az egész biznisz nem érdekel, de szeretné megtudni, hogyan csinálják a nagyokosok, a törtetők, a lúzerek és a sztárok meg a milliárdosok. Mert ők is házasodnak ám, de még hogy! Marsi Anikó, Palik László, Héder Barna, Rubint Réka, Schobert Norbi, Tatár Csilla, Gönczi Gábor, Batiz András, Németh Kristóf, Radnai Péter, Doszpot Péter, Holló Márta, Papp Gergő és Sophia Loren fia, Carlo Ponti esküvőjének igaz története, valamint fény derül a táncolós Gyurcsány-videóra is!
990 Ft
A világtörténelem legismertebb szerelmespárjai: azonos és különböző neműek, művészek és politikusok, irodalmárok és szabadságharcosok, filozófusok és filmsztárok. A paradicsombeli Ádám és Évától Goethe és Christiane weimarbeli életén át a Titanic tragikus párjáig (Jack és Rose) – az ókortól kezdődően, a középkoron át a posztmodernig vezet a párok élete. Történeteik sora lebilincselő áttekintés – hogyan változott a szerelem az idők folyamán.
Hogyan éltek és hogyan szerettek a párok a francia forradalom idején vagy a számkivetettségben? Tragikus elválások, megrészegítő szenvedélyek, legyőzhetetlen akadályok, szerelem, féltékenység és mindent elsöprő vágy – erről „mesél” ez az ötven klasszikus szerelmespár, köztük I. Ferenc József és a magyarok királynéja, Erzsébet, valamint két színészóriás: Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva. A rövid történetekben végigkísérhetjük szerelmük és életük történetét, az ún. tényoldalon pedig életük és műveik pontos adatait találjuk. Egy ajánlás pedig abban segít, mit érdemes elolvasni, megnézni, meghallgatni vagy felkeresni, ha még többet szeretnénk tudni róluk. Az értékelés pontozással jellemzi a párkapcsolatokat.
Ha valaki szeretne elmélyedni a részletekben, Az erotika kis szótárát se felejtse el fellapozni!
2.400 Ft
Cathi Hanauer a családos értelmiségi nők terheit nyögve döbbent rá, hogy mindegyik hölgyismerőse gyötrődik, mert elégedetlen. Inkább látszanak a családi tűzhely rossz szellemének, mint őrangyalának, inkább hasonlítnanak boldogtalan sziprityókra, mint az otthon jótündéreire. Egyre motorikusabban, lélektelenebbül látják el a „kötelességeiket”, s egyre messzebre kerülnek mindattól, ami a képességeik és a képzettségük alapján dukálna nekik. Ez pedig nem kedvez sem a nőiességnek, sem az igényességnek. Nyomasztó ellentmondás tapasztalható a kezdeti álmok és a valóság között, ami bűntudatot kelt, hiszen egész másról ábrándoztak az oltár felé menet. Létezik-e egérút?
1.800 Ft
TARTALOM
A szerelem minden - és minden más: semmi
A szerelem mindent legyőz
A tűz, amely világít az a tűz, amely emészt is
Nem élhetek sem veled, sem nélküled!
500 Ft
Részlet a könyvből:

Engedted, hogy királyi hatalmad elenyésszék, Sáhdzsahán, de az volt az óhajod, hogy megörökíttessék egy Szerelemből fakadt könnycsepp.
Az idő nem irgalmaz az emberi szívnek, és kacagja szomorú küzdelmét az emlékért.
Szépséggel csábítgattad őt, rabságba ejtetted, és az alaktalan halált hervadatlan formával koronáztad.
Az éjszaka hangtalan csöndjében szerelmed fülébe suttogott titok a márvány örökös némaságába van vésve.
Birodalmak omolhatnak össze, évszázadok tünedeznek homályba, a márvány akkor is a csillagokhoz sóhajt:
- Emlékezem...
...Emlékezem; de az élet felejt, mert a Végtelen szólítja; halad tovább útján teher nélkül, és emlékét a Szépség révedező formáira hagyja örökségül
600 Ft
Lehet, ​hogy nem is olyan nagyszerű dolog szinglinek lenni? Van siker, van pénz, van magabiztosság, tudunk mindenkit mindenhol irányítani, ha kedvünk van mindig összejön az egyéjszakás kaland. De lehet, hogy valami mégis hiányzik? Talán egy társ, aki mellettünk van, törődik velünk, bókol, akire támaszkodhatunk. A szerzőnő maga is ezt a szingli életformát élte, később saját és sok más sorstárs tapasztalataiból állította össze a könyvet és szülte meg az új koncepciót: NEM VADÁSZNI KELL, hanem MEGHÓDÍTANI kell a férfit! NEM ELVÁRÁSOKAT KELL megfogalmazni társunkkal szemben, hogy magas, fekete hajú, intelligens stb. legyen, hanem HINNI KELL, hogy egy „nem tökéletes ” férfival is boldogan lehet élni. BÍZNI KELL, hogy létezik egy számunkra is megfelelő partner, csak az ajtót kell nyitva tartani az ismerkedésre, és ha besétál a nagy Ő, azt ne irányítsuk, ne próbáljuk meg saját elképzelésünk szerint alakítani. Sok ember ezen hit hiánya, téves nézetei, az ismeretlentől való…
1.400 Ft
A szív útja a szeretet. Istent – aki saját legmagasabb valóságunk – legkönnyebben szívünk szeretetén keresztül érhetjük el. Ez a napsütötte ösvény, mely az embert a Legfelsőbbhöz vezeti. Sri Chinmoy a könyvben nagyon élettelien írja le az ember és Isten között fennálló belső kapcsolatot. Isten, mivel saját valóságát és álmának beteljesedését látja bennünk, sokkal jobban szeret minket, mint azt valaha is hinnénk. Felismerve ezt a szeretet-köteléket, és megnövelve befogadóképességünket az isteni szeretet iránt ráébredhetünk a földi élet valódi jelentőségére. “Ha szíved szeretete vezet, életed boldogsága követni fog.”
980 Ft
„Mondhatod, hogy könnyűvérű vagyok. Talán igazad is van. Néha csinálok olyan dolgokat, amiket megbánok. Néha a férfiak csinálják ezt velem, kérdezés nélkül. Mi van nekem? A zene. Egy évem van hátra a középiskolából és van egy tervem. Egy céllal. Emeric Marceaux. Ő az, aki megmondja, mit akarok, átveszi az uralmat felettem, és vágyakra hangol. Amikor játékra parancsol, mindenemet neki adnám. Térdelek a büntetésért, remegek egy érintéséért. Mindent feladnék egy titkos közös pillanatért. Ő az én rögeszmém, a mesterem, a zeném. És a tanárom.” Pam Godwin New York Times és USA Today bestseller szerző romantikus-erotikus regénye egy titkolt tanár-diák kapcsolatba repíti el az olvasót. Az első oldaltól lebilincsel…
2.400 Ft
Jemen ​az Arab-félsziget egyik legsajátosabb kultúrával rendelkező állama, melyet egykoron Sába királynője uralt. Építészeti csodái a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat, szigorúan őrzött hagyományai mégsem engedik begyűrűzni a nyugati világ szellemiségét. A rendkívül szegény ország társadalmi szokásain és a Korán sajátos értelmezésén alapuló hierarchikus rend legszembetűnőbb jele a nőkkel való bánásmód. Történetünk hősei is ebben a csapdában vergődve próbálják túlélni megpróbáltatásaikat. Rashid a gazdag, torzult személyiségű fiatal férfi jelleméből fakadóan pokollá teszi szűk környezete életét. Feleségül vesz egy önérzetes, ám testileg-lelkileg meggyötört lányt, akinek Allahba vetett hite is megrendül sanyarú sorsa miatt. Tartását anyjától örökölte, aki a sors fintorának köszönhetően ugyanúgy szenved házasságában, akárcsak lánya. Egy másik házasságban Grace a szép, angol egészségügyi dolgozó úgyszintén megjárja a poklot.
880 Ft
Jaj, szeressetek szilajon, hessentsétek el nagy bajom! (József Attila) A szeretet éppoly problémátlan, mint egy gépjármű, csak az a kérdés: ki vezeti, ki utazik, és merre visz az út. (Franz Kafka) Ahol több az érzés, több a szenvedés is! (Leonardo da Vinci) Az ember előjoga, hogy szeressen; még azt is, aki szenvedést okoz neki ezzel. (Marcus Aurélius) A szeretet két embert gyógyít, azt aki adja és azt, aki kapja. (Karl Menninger) Az az ember, aki csakis önmagát szereti, semmit sem gyűlöl annyira, mint egyedül maradni önmagával. (Blaise Pascal) ...mindenki azzal törődik a legjobban, amit éppen szeret. (Platón) Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintha színészkednem kell bárki szeretetéért. (William Shakespeare) Szeretni és maradni okosnak: csak az isteneknek adatott meg. (Publilius Syrius)
690 Ft
TARTALOM Baranyi Ferenc: A sorvadás ellen 5 Iacopo da Lentini: Szívem szerint (Baranyi Ferenc) 9 Bondie Dietaiuti: Mikor a lég (Baranyi Ferenc) 10 Rustico di Filippo: Dal az örömről (Képes Géza) 11 Compiuta Donzella: Tavaszi bánat (Képes Géza) 12 Chiaro Davanzati: A kedves dicsérete (Képes Géza) 13 Guido Guinizelli: Minden s mindenki (Képes Géza) 14 Guido Guinizelli: Tavasz zsendül lelkében (Képes Géza)
800 Ft
Khalil Gibrant Európában leginkább a Próféta vagy a Széttört szárnyak című munkájáról ismerik, de hazájában, Libanonban alig találni olyan embert, aki ne tudna idézni valamelyik verséből, rövidebb-hosszabb novellájából. A szerző muzulmán családban született, de élete során megismerkedett a keresztény vallással, és ráébredt valami furcsa, „vallások fölötti” hitre, amelynek legfontosabb mondanivalója: egyetlen Isten létezik, és ő is bennünk lakozik.
A Jézus, az Emberfia című munkája virtuális riportgyűjtemény, amelyet egy képzeletbeli újságíró készített a Megváltó halála után a kortársaival, követőivel és ellenségeivel. A Khalil, az eretnek, valamint a Lázár szerelme című novellákat átszövi a hit, a fájdalom és a remény. Remény abban, hogy az emberek, éljenek a világ bármely pontján, egy szép nap majd ráébrednek: a legfontosabb, amíg itt vagyunk, az egymás iránti szeretet.
1.200 Ft
A kötet egy képzeletbeli történeten keresztül mutatja be azt a sok fondorlatot és gátlástalanságot, amelyek a milliárdok születéséhez vezettek.
990 Ft
A kulcsok a romantikus jövőhöz a csillagokban vannak megírva. Mindenki szeretne szerelmes lenni. Akár a tökéletes szerelmet kergetjük, akár a legtöbbet akarjuk kihozni abból a kapcsolatból, amiben élünk vagy szeretnénk, és sóvárgunk egy másik után. A könyv egy izgalmas útmutató, asztrológiai jelünket összehasonlítja a többi jellel, és megmutatja, miként válasszunk tökéletes partnert, miként jöjjünk rá szívünk titkaira, legyünk párunk álmai asszonya, miként kerülhetjük el a vitás helyzeteket, hogy megértsük társunk jellemét és viselkedését. Életünkben szenteljünk több figyelmet a különböző jegyek szülötteinek – a szerelmes oroszlántól az érzékeny halakon keresztül a heves skorpióig –, és megláthatjuk, könyvünk segít megfejteni az igaz szerelem rejtett titkait, segít elkerülni a kínos helyzeteket. A Szerelem a csillagokban című könyv segítségével elemezze, hogy az Univerzum mit is tartogat Önnek!
800 Ft
A mai világban egy fiatal nő túlságosan könnyen becsaphatja önmagát a szerelemmel kapcsolatos hazugságokkal. Mit gondolhat magában? A fiúk nem akarnak egy erkölcsös lányt. Senki nem sérül. Ez csak játék és szórakozás. Az én testem, az én döntésem. Ha nemet mondok, elveszíthetem. Nem lehetek egyedül. Nekem már túl késő. Melyik jó pasi akarna engem? Lehetetlen tisztának maradni. A Tiszta nőiesség című zsebkönyv lerántja a leplet ezekről a hazugságokról, és biztos támpontot ad, hogy te is megtalálhasd az igazi és őszinte szerelmet, amire vágysz.
895 Ft
A ​világ legnépszerűbb szerzője gyönyörű, tehetséges és hihetetlenül gazdag kalandos élete saját romantikus történeteivel vetekszik. A neve Danielle Steel Bestsellerei örömöt, szeretetet, és varázst csempésznek sok millió nő életébe. Ismerjék meg a varázslatos, és megfoghatatlan kép mögött rejtőző igazi embert! Ismerjék meg: – Elkényeztetett, magányos gyermekkorát, az East Side-on töltött éveket, és apját, a karizmatikus aranyifjút, akit bálványozott. – Első tündérmesébe illő házasságát, és milliomos férjét. – Második férjét, a notórius bűnözőt, akinek a rácsok mögött fogadott örök hűséget. – Hírnevének és vagyonának eredetét, a nagy áttörést, melynek Amerika legjobb ügynökét köszönheti…. és 25 millió dolláros évi jövedelmét. – Hogyan bűvészkedik idejével, hogy megfeleljen karrierjének, családjának és a San Franciscó-i elit társadalmi követelményeinek. – Kilenc gyermeke iránti odaadó szeretetét. – Hogyan talál boldogságra negyedik férje, a jóképű hajózási mágnás oldalán. – A könyv foglalkozik még hollywoodi kapcsolataival, és exkluzív interjúkat közöl azokkal az emberekkel, akik legjobban ismerik őt.
800 Ft
A 15. század utolsó harmadában keletkezett mű az arab világ szerelmi kultúrájába enged bepillantani, abba a világba, amely két egymáshoz tartozó ember meghitt kapcsolatában a szerelmet a legszentebb földi jónak, az élet legnemesebb örömének tartja. Természetesen az iszlám világában a nő és férfi kapcsolata korántsem olyan idillikus, mint e könyv sugallja, hiszen évszázados szigorú hagyományok rendelik alá a nőt ura és parancsolója minden akaratában. Mégis az egész könyv a tartalmas kapcsolat igényét, egymás megbecsülésének fontosságát, a kölcsönös odaadás és a házasság nagyszerűségét hirdeti. Hol bölcs, hol megmosolyognivalóan együgyű tanácsok, korabeli pajzán szerelmi históriák, utolérhetetlen női fortélyok és egyéb "csodaszerek" kavalkádjában tárul elénk a kor pezsgő, vérbő, prűdnek alig nevezhető arab világa.
680 Ft
Párkapcsolatainkban sokszor kísértetiesen mindig ugyanazt a hibát követjük el. Miért nem tanulunk korábbi kudarcainkból?
Alon Gratch klinikai pszichológus erre keresi a választ, miközben felvázolja a sikertelen szerelem hét viselkedési mintáját: a nárcisztikus, a virtuális, az egyoldalú, a tiltott, a szexközpontú, a kétnemű szerelmet és a szerelmi háromszöget.
Ezek gyökere közös: saját ambivalenciánk (ellentétes érzelmeink). Az eszményi szerelmet keressük, és mindazt, ami ebbe nem illik bele, elutasítjuk. Viselkedésünkkel ösztönösen megakadályozzuk annak elfogadását, hogy a szerelemhez bizony a harag, a kiábrándultság és a csalódottság érzése is hozzátartozik.
Gratch könyvének segítségével azonban megtörhető ez az ördögi kör, s elérhetővé válik a harmonikus és boldogító szerelem.
1.440 Ft
Mondhatni, az európai művelődéstörténet egyik nagy eseménye volt Madame du Chatelet és Voltaire szerelmi viszonya. A nagy író évtizedeket töltött a márkiné cireyi kastélyában, úgyhogy a szerelmeskedésen kívül bőven jutott idejük a filozófiára, az irodalmi és politikai harcokra is. A rokokó Franciaország sok mulatságos intrikájának éppúgy főszereplői lettek,mint ama nagy társadalmi mozgalmaknak, melyek előkészítették a forradalmat. A márkiné férjének nem volt kifogása viszonyuk ellen, annál inkább Nagy Frigyes porosz királynak, aki szerette volna kisajátítani Voltaire-t. Hogy ez nem sikerült neki, az kétségtelenül a márkiné női és intellektuális vonzóerejének volt köszönhető. Voltaire vele maradt haláláig - a kor erkölcseire jellemző, hogy a hölgy gyermekágyi lázban halt ugyan meg, de a gyermek nem a férjétől és nem is Voltaire-től származott... Történetüket s a háttérben a kor történetét finom iróniával, az összes fennmaradt dokumentumok beható tanulmányozása alapján beszéli el Nancy Mitford, a jól ismert angol regényírónő.
540 Ft
Részlet a könyvből: „A szerelem – miként köztudomású – sötét verem. Petőfi nevezte annak, s a költők, általánosan elfogadott vélemény szerint, szakértők szerelem dolgában. A baj csak az, hogy ugyanez a költő, Petőfi, ahányszor nyilatkozik a szerelemről, mindannyiszor más meghatározást ad: a szerelem "végtelen óceán”, „szilaj folyó”, „könny patakja”, „aggodalmak erdősége”, „balga gyermek”, „remények szemfedője”, „kis madárfészek” stb. Mármost melyik állítást fogadjuk el? Forduljunk más költőhöz? Berzsenyi versében a szerelem „dajka” és „ápoló”; Eötvös József szerint „éltünk virága”; Madáchnál „villámos felleg”, „édes gyötrelem”, „könnyező gyönyör” "égi tűz"; Vajda Jánosnál „gyönyörű szivárvány”, balzsama a sírnak", „mulandó istenség”, „halhatatlan féreg”; Nagy László szerint „jégkazal”, „vér-elevenség”, „viráglámpa”, „tulipánfa”. Zavarunk nőttön nő. Ráadásul a szerelemnek különös tulajdonságai vannak. Dsida Jenő szerelme kezdetben de aztán fényes volt, mint csillag, forró volt, mint tűz, fehér volt, mint a holló, s édes volt, mint a méz – lehullott, mint a csillag, elhamvadt, mint a tűz, elolvadt, mint a hó s megromlott, mint a méz. Mi volna, ha költők helyett a megbízhatóbb prózához folyamodnánk eligazításért? Czuczor és Fogarasi múlt századbeli értelmező szótárában ezt a meghatározást találjuk: „A szerelem jelenti azon kedvtelést és vonzalmat, melyet valaki egy más nembeli személy iránt érez, és azzal egyesülni, együtt élni, annak javát, boldogságát előmozdítani vágyik és törekszik” – a szerelem tehát „a nemi ösztönből eredő viszonyos érzelem.” Mi történik azonban, ha az érzelem nem „viszonyos”? Ez gyakran megesik, hisz tudjuk Karinthy Frigyestől, hogy férfi és nő nem érthetik meg egymást, mert „mind a kettő mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit”.
980 Ft
Tartalom Elöljáróban 7 A csókolózás lélektana Mi is az a csókolózás? 11 A csókolózás érzéki öröme 17 A csókolózás enciklopédiája Az első csók 23 Csók a szájra 32 Csók a szemre 35 Csók a fülre 37 Csók az orra 39 Csók a nyakra 41 Az elektromos csók 44 A harapós csók 48 A cukorkás csók 52 A csúsztatott csók 57 A nedves csók 59 A víz alatti csók 61 A cuppanós csók 64 Az évődő csók 66 A kontracsók 70 A hosszan tartó csók 75 A nyilvános csók 82 A zenés csók 88 A számlálós csók 91 A meglepetés csók 93 A vákuum- (szívott) csók 96 Az illatos csók 99 A szerepjátszó csók 103 Csókok a világ minden tájáról A francia csók 115 Az eszkimó csók 122 A japán csók 126 Az európai csók 128 Csók a Trobriand-szigetekről 134 A csókolózás technikája A csókolózás gyakorlata 139
600 Ft
Erről ​a könyvről fenntartás nélkül elmondhatjuk, hogy ez ma a korszerű szerelem- és házasságtudomány alapvető forrás-munkája, éppen úgy, mint ahogyan a szerző korábbi műve, Az emberi test csodái is standard műnek számít, amely már valamennyi világnyelven megjelent. A szerelem iskolája a maga területén egyedülálló munka, hiszen eddig senki még csak meg sem kísérelte, hogy a szerelmi és házasélet szerteágazó problémáit röviden, közérthető formában, áttekinthetően rendszerezve foglalja össze egyetlen könyvben. A csecsemőgondozástól a nemkívánatos fogamzás elleni védekezésig, a párválasztástól a hálószoba berendezésére vonatkozó tanácsokig, a frigid nővel való bánásmódtól a válásig a könyv mondanivalója mindenre kiterjed. A műben a szerelmi és házasélet minden kérdésére azonnal megtalálható a válasz, ugyanis az anyag nem csak logikusan van elrendezve, hanem azáltal, hogy a szerző pontokba foglalta, minden gyorsan megtalálható benne, akárcsak a lexikonban. A könyvet élvezetes és világos stílusa, történelmi és irodalmi példái miatt úgy lehet olvasni, mint egy érdekfeszítő regényt. A házi könyvtárnak ugyanúgy nélkülözhetetIen darabja, mint a lexikon vagy az atlasz. A szerzőnek az a véleménye, hogy a házasságot korunkban — annyit hangoztatott „válsága ellenére — semmiféle veszély nem fenyegeti, nem vált korszerűtlenné, ellenkezőleg: a modern ember új tartalommal megtelő, meghitt kapcsolatává magasztosul. Ennek az emelkedett erkölcsi szinten álló és optimista szemlélettől áthatott műnek egyetlen és egyáltalán nem utópisztikus célja, hogy korunk emberének a házasságban utat mutasson, segítséget nyújtson és házaséletét boldoggá tegye. A mai házasság éppoly boldog lehet, mint valaha volt, ámde ehhez korunk gyorsan elérhető örömökre és könnyen megszerezhető élvezetekre beállított emberének tudomásul kell vennie, hogy ez a boldogság senkinek sem hull mennyei mannaként az ölébe, nap mint nap meg kell küzdeni érte. Azt mondják: a szerelem vak. Fritz Kahn szerint a házasság akkor boldog, ha férj és feleség nem vakon, hanem nagyon is látva szereti egymást.
680 Ft
„Most már amíg élek, azért fogok küzdeni, hogy egyetlen gyermeket se tehessen rabbá a tulajdon apja. Ne hurcolhasson idegen országba. Hogy a gyermeknek is joga legyen a teljes emberi szabadságra.”
Betty Mahmudi világraszóló sikerkönyve, a Lányom nélkül soha több mint negyven országban, több tízmillió olvasót avatott be Betty és lánya, Mahtab szívszorító történetébe, nemrég pedig nálunk is a sikerlisták élére ugrott.
A Lányom nélkül soha 2. a történet világsikerű folytatása. Egy anya vallomása, két kibékíthetetlen világ harca, egy elveszett és megtalált boldogság története. Igazi, hiteles és megrázó mű, amely az első részhez hasonlóan felhívja a világ figyelmét arra a problémára, mely nők millióinak az életét teszi pokollá.
500 Ft
Nyáry ​Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához.
40 történet Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.
4.500 Ft 4.050 Ft
Tizenegy uralkodó és tizenegy asszony. Tizenegy király, akinek nem volt elég a felesége vagy a többi szeretője. Uralkodók, akik annyira hatása alá kerültek egy nőnek, hogy még a királyságukat is elveszítették miatta - vagy a befolyásukat - esetleg "csak" az eszüket... Királyok az utolsó ötszáz évben, akiken felülkerekedett egy nő. Olyan is akadt köztük, aki inkább a nőt választotta, nem a hatalmat - de olyan is, aki csábos kalandornő karmaiba került, és tehetetlen báb lett. Meg olyan is, aki előbb kihasználta a szeretőjét, aztán eldobta - és vígan uralkodott tovább. Férfiak, nők, koronás fők és majdnem-koronás asszonyok. Sőt, volt nő, aki trónra is került...
680 Ft
Az izgalmas könyv igazolja régi sejtésünket. Bizony őseink sem voltak jobbak vagy másfélék, mint mi, kései utódaik! A szex, a szerelmi és szexuális élet ezer, vagy ötszáz éve is éppen úgy izgatta a magyarokat, mint később. E könyvhöz a szerzőnek nem kellett hozzátennie, kitalálnia semmit - a valóság érdekesebb volt a fantáziánál. Régi levelek, körözések, pörös iratok, stb. számolnak be arról, hogy ismert és ismeretlen őseink, az egyszerű paraszttól a nagyurakig, sőt királyokig hogyan gyakorolták a szexet. Paráznák, biszexek, a csoportos szex művelői, a sokszor halálbüntetést is kockáztató házasságtörők, az állatokkal szexelők, féltékenyek és szerelmesek, no meg a szexuális indíttatású gyilkosok, szadisták... Hosszú sort írhatnánk itt, és nem érnénk a végére.
Nézzünk szembe a ténnyel, hogy magyar földön a szex ezerszáz éven át létezett, olykor üldözte a hatalom vagy az egyházak, de általában nagyon is része volt őseink életének.
680 Ft
Örök érvényű gondolatok az igaz szerelemről a magyar és a világirodalom szerzőinek tollából.
550 Ft
Ez a könyv a „másik Adyról" szól. Nem elsősorban a lánglelkű poétáról, a nyughatatlan lírai újítóról, a forradalomért tűzbe menő költőről. Hanem arról a férfiról, aki fogházba került egyházi méltóságok megsértéséért, de ült párbaj miatt is… Akit nem túl hosszú élete során a nők, a vérbaj, az alkohol, a nikotin, a morfium és a vég nélküli mulatozások örvénye szippantott magába és aki ebből soha nem is tudott kimászni.
Arról az Adyról olvashatunk e könyv lapjain, akinek szeretője holt gyermeket szült, akinek nagy vágyaihoz nemegyszer többféle impotencia is párosult. Ady, aki egyszerre volt nagy és kis ember. Akinek életpályája meglepő fordulatokkal szolgált és amilyennek őt a legtöbben nem látták és eddig mi sem ismertük.
500 Ft
A pápaság majdnem kétezer éves történetének „fekete gyöngyszemeit” találják meg ebben a könyvben. A pápák is csak emberek és férfiak voltak. Hogyan férkőztek a nők a papok és az egyházi állam soraiba? Meddig éltek a katolikus papok szeretőkkel, feleségekkel, ágyasokkal? (Sokkal tovább, mintsem gondolnák.) Olyan nőkről és férfiakról szól ez a mű, akik legyőztek minden akadályt, sem vér, sem szenvedés nem állíthatta meg őket. Szerelmes és hatalomvágyó lányok és asszonyok, szemérmet és félelmet nem ismerő szeretők, akik a pápákat ültettek trónra, de le is taszítottak onnan. Nők, akik gyilkoltak, és akikért gyilkoltak, és akiket olykor meg is öltek. A könyv minden mondata valóság, ami dokumentumok, régi krónikák, megbízható források támasztanak alá. Egy könyv, amely egyszerre elborzaszt és felemel.
680 Ft
A szerelem és a bölcsesség – kizárják egymást. Aki bölcs, az nem szerelmes, s aki szerelmes, az nem bölcs. Ez azonban nem akadályozta meg az embereket abban, hogy találó, frappáns, igaz vagy annak vélt megállapításokat tegyenek a szerelemről, melyek szórakoztatnak, elgondolkodtatnak s talán bölcsebbé is tesznek bennünket… „Mennyivel boldogabb az ember, ha szenvedélyes szerelem tölti el a lelkét, mint ha csak eltűri és tudomásul veszi, hogy más szereti.” (Mariana Alcoforado)
680 Ft
"Kaptam egy szép nevet. Soha nem éreztem, hogy engem éppen így kellett elnevezni, hogy pontosan ez a név fejezi ki a legtöbbet belőlem. Volt, aki így hívott, volt, aki másként nevezett. Sokáig Eszter szerettem volna lenni. Néha nem is figyelek föl rá azonnal, ha a nevemen szólítanak. Még ma is meg tudok lepődni, ha valaki becézés nélkül a nevemet mondja.
Szerelmem! Mindig másként szólítottál. Hogy is mondtad először?... Azóta negyedszázad telt el. Illett-e hozzám az a megszólítás, nem tudom. De Te nagyon szépen hívtál. Puhán, lágyan, úgy éreztem, hogy repülök.
Szerelmem! Te ki vagy? Hogyan szólítsalak ennél szebben, mint mit az érzelemre értünk, s néha becsesebbnek érezzük, mint számtalan alakodból eggyé formálni, ezernyi gondolatodat újból átélni, száz és száz azonos vonásodból különössé tenni. Szerelmem! Pazar színekkel tudsz egy tónust, a szürkéből pedig szivárványt festeni.
Szerelmem! Ma sem tudok Rólad semmit, csak érzem, hogy jó volt várni Téged, a kis és nagy halálokat, a kis és nagy és káprázatos utazásokat, lelkedben, bőrödben, hangodban alámerülni, kínlódni és örülni.
Szerelmem! Jó, hogy találkoztunk.
Szerelmem! Te vagy az élet."
840 Ft
A kis könyvben Sri Chinmoy a szeretet, az öröm és a boldogság kulcsát adja az olvasó kezébe, és elmondja mit tegyünk, ha szeretnénk megvalósítani ezeket a minőségeket.
Kétnyelvű kiadvány: angol – magyar
680 Ft

További romantikus könyvek a Könyvbarlang antikváriumban.

Ha megrendeléskor a Megjegyzés rovatban jelzi, egy szállítási költséggel küldöm. smiley

5.000 ft feletti vásárlásnál szalagkönyvjelzőt küldök ajándékba ;)

Szállítási díjak
Vásárlóink véleménye rólunk:

 - "A megrendelt könyv tegnap megérkezett. Köszönöm a pontos, gyors kiszolgálást." Sz. Zsolt

- "Minden rendben volt, a könyv szép, nagyon jó minőségű és még egy kis meglepetés is mellékelve volt.
Romantikus könyvet legközelebb itt keresnék először." T. Anna

- "Minden a legnagyobb rendben zajlott,ajánlom másoknak is!" K. Enikő

- "Tökéletes, gyors, minden rendben volt. Megbízható eladó! Ajánlom." A. Anikó

- "Hibátlan termék, gyors, kedves, kommunikatív eladó." Z. Alma

- "Romantikus könyvet csak tőle! Köszönjük szépen az ajándékot! :)" Z. Petra

- "Nagyszerű eladó, csak ajánlani tudom! Kedves, készséges, segítőkész!" T. Katica

 - "Minden rendben volt. Kedves és jól kommunikáló eladó. Jó ár-érték arány. Köszönöm a szép könyvet!" H. Zsó

Facebook rajongók
Romantikus irodalmi ajánló

A Romantika antikvárium Romantikus irodalmi ajánlójában olvashattok könyv- és filmajánlót, verseket, idézeteket,  romantikus mindenfélét...

Az egyes kategóriákban az éppen utoljára felrakott írás képét látjátok. Részletesen a Tovább olvasom gombbal láthatjátok a felkerült tartalmat.

Az egyes kategóriák alján van lehetőség hozzászólás, ajánlás írására. Szívesen veszem, ha ajánlasz másoknak is olyan könyvet, filmet, bármit, amit szeretsz, és kár lenne kihagyni...

Jó szórakozást!

Könyvajánló

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium Könyvajánlóját olvashatod. A legtöbb könyvet én is olvastam, és szívesen ajánlom egy kellemes esti időtöltésként.

 

Filmajánló

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium Filmajánlóját olvashatod. A legtöbb filmet én is láttam, és szívesen ajánlom egy kellemes esti időtöltésként.

 

Romantikus versek

Ebben a kategóriában a Romantika antikvárium által kedvelt romantikus verseket olvashatod.

 

Romantikus mindenféle...

A Romantika antikvárium Romantikus mindenféle kategóriájában olvashatóak könyv- és filmkritikák, írások a romantikáról, egy-egy részlet romantikus novellákból, regényekből...

 

Íróink közül néhányan...

A Romantika antikvárium Íróink közül néhányan kategóriában pár általam kedvelt írót emeltem ki. A képre kattintva betöltődnek az író könyvei, amelyek jelenleg az antikváriumban kaphatók.

 

Szerelmes idézetek

A Romantika antikvárium Szerelmes idézetek kategóriájában mindenféle romantikus idézet olvasható. Forrás: citatum.hu

Az oldal frissítésével újabb idézetek olvashatók ;)

Partnereink